Omgeving en
activiteiten

Omgeving

Het Witte Huisje aan de Houtendijk is gelegen tussen twee oude stolpboerderijen nabij Camperduin en Hargen, in de Harger- en Pettemerpolder achter de  Hondsbossche Zeewering, op loopafstand van het strand en de Schoorlse duinen.

Natuur

De sinds de Middeleeuwen niet meer verkavelde polders zijn nu grotendeels eigendom van Natuurmonumenten en een belangrijk natuurgebied, waar het mooi wandelen en fietsen is.
Het gebied is van groot belang voor veel soorten vogels met als bijzondere plek de Putten, een plassengebied vlak achter de dijk.
Soorten als lepelaar, kluut, bergeend, grote stern, wulp, grutto en dwerggans foerageren in dit gebied en onlangs is er een vogelkijkhut geplaatst.

Zomerhuisje Schoorl

Wandelen en fietsen

Voor de wandelaars is er het strand, de polder en de uitgestrekte duinen van Schoorl met de vele wandelroutes.

De Hondsbossche dijk is in 2013/2014 versterkt dmv zandsuppletie en er ligt nu een breed strand met duinenrij voor ter bescherming van het achterliggende land. Op de duinenrij is er  een mooi fietspad aangelegd tussen Camperduin en Petten.
Het hele gebied leent zich uitstekend om te fietsen met tal van fietsroutes en in de Schoorlse duinen een van de mooiste  MTB routes van Nederland.
Fietsen en MTB’s kunnen gehuurd worden in Groet.

Eten en drinken

Boodschappen kunnen gedaan worden vlakbij in Groet bij de Spar en er is ook een bakker.
Verder zijn er nog een Spar in Petten, een Jumbo en meerdere winkels in Schoorl en een AH in Warmenhuizen.
In Groet zijn een aantal leuke restaurants en aan zee de strandtenten zoals Struin in Camperduin of Zee en Zo in Petten.

Zee en strand

Het strand bevindt zich een paar minuten lopen of fietsen van het huisje. Hier kan je heerlijk genieten van een breed strand en een uitgestrekte zee. Je kan het strand op bij Hargen aan Zee, Camperduin of wat verder bij Petten. Voor een rustig stukje strand zijn er de opgangen over de dijk bij vogelplas de Putten.

Handige links